fbpx

Hoe lever ik het best bestanden aan?

Als we jouw flightcase, constructie of graveerwerk moeten personaliseren met bijvoorbeeld jouw logo of je favoriete huisdier. Dan hebben we natuurlijk een bestand nodig. Dit bestand moet in een bepaald formaat worden aangeleverd. Zo kunnen wij de beste kwaliteit garanderen en zijn we zeker dat we geen fouten maken met jouw logo of afbeelding. Het beste bestand is een vector.

Wat is een vectortekening?

In de grafische sector spreken we van een vectorbestand wanneer we het hebben over tekeningen die (theoretisch gezien) oneindig uitvergroot kunnen worden, zonder dat de kwaliteit ervan verloren gaat.

Dit is bij foto’s niet het geval. Als je een foto immers uitvergroot, zal je op een bepaald ogenblik kleine blokjes beginnen waarnemen. Bij vectortekeningen krijg je geen pixels te zien.

Waarom heb je een vectorversie van je logo nodig?

Uit het bovenstaande is duidelijk dat een vectortekening, zoals je logo, de beste kwaliteit levert. Grafische vormgevers en drukkerijen zullen steeds vragen of je een vector logo hebt. Als je een jpg-bestand aanlevert voor je T-shirt bedrukkingen, riskeer je namelijk dat het drukwerk van lagere kwaliteit zal zijn.